Crowdfunding plattformar

Crowdfunding som fenomen har vuxit de senaste åren och idag kan du finansiera hela eller en del av ditt projekt via crowdfunding. Istället för att söka kapital hos en eller några få vänder du dig istället till ett stort antal finansiärer genom att lägga ut ditt projekt på en digital plattform.

Här är en lista med de plattformar som vi anser är de mest intressanta i branschen just nu.

Kickstarter

Kickstarter, som är ett av pionjärföretagen, sysslar uteslutande med donationsbaserade projekt och är kända för att hjälpa tekniska och kreativa entreprenörer att finansiera sina projekt. Det kan handla om kreativa projekt, som en konstinstallation, en cool klocka eller det senaste inom matlagning och kök.

kickstarter.com

Indiegogo

Indiegogos användare skapar vanligtvis kampanjer för tekniska innovationer, kreativa verk och samhällsprojekt. Crowdfunding plattformen fungerar på liknande sätt som Kickstarter.

Användare väljer mellan två alternativ: ”fixed” och ”flexible funding”. Fixed är bäst om projektet behöver en viss summa pengar, medan det flexibla är bra för kampanjer där du kan dra nytta även av en mindre summa pengar.

Indiegogo.com

Causes

Causes är en kampanjplattform online med fokus på sociala, politiska och kulturella frågor. Förutom insamling av pengar erbjuder Causes också ett socialt nätverk där du kan hitta personer med gemensamma intressen genom att söka bland kategorier som djur, mänskliga rättigheter och miljö.

causes.com

Crowdrise

Crowdrise sysslar uteslutande med donationsbaserade projekt för olika slags välgörande ändamål. De har varit framgångsrika med att nå välgörare och sammanföra dem med inspirerande och hedervärda projekt. Crowdrise använder sig av ett poängsystem som visar vilken betydelse olika bidrag har haft för att förverkliga projektet ifråga.

crowdrise.co