CROWDFUNDING HALLAND

Almost anything is possible when we think, create and act together! 

Crowdfunding Halland skapar möjligheter för Halland’s sociala- och samhällsentreprenöriella initiativ att starta och utvecklas genom en alternativ finansieringslösning som innebär att samla in kapital via Crowdfunding (gräsrotsfinansiering). 

Vad är Crowdfuning?

Slår du in Crowdfunding i google så får du upp detta: Crowdfunding innebär att en stor grupp individer med små summor hjälper till att finansiera en verksamhet, istället för att en eller ett fåtal investerare bidrar med en större summa. Visst är det fint?

Hur fungerar Crowdfunding Halland?

Vi på Crowdfunding Halland har handplockat in olika metoder från Crowdfundings alla hörn och kanter och designat ett eget crowdfundingsystem. 

Vårt system använder sig av olika crowdfunding metoder för att komma i mål. Till exempel finansiellt kapital, det samlas in på ett klassiskt crowdfundingsätt via en insamlingsplattform. Men visste ni att en Crowdfunding donation är inte alltid pengar? Tid, kompetens och material är också en form av bidrag! Crowdfunding handlar inte bara om att samla in pengar, man får mycket med på köpet som bland annat att vidga ens nätverk, landa sponsorskap, bygga partnerskap och samarbete och andra synergier. Därför fokuserar vårt crowdfundingsystem inte bara på att bygga finansiellt kapital utan även att bygga mervärde i dessa så kallade spin-off effekter. 

Vi leder dig genom hela processen, från idé till insamling!

Crowdfunding Halland erbjuder ett mentorskap i att bygga Crowdfunding kampanjer. Vi sträcker ut handen och leder dig genom processen. Idébäraren behåller kreativ kontroll, är ansvarig för sitt projekt och sin kampanj men blir ledd genom en process som paketerar idén till ett Crowdfunding koncept och slutligen lansering.

Är du en samhällsentreprenör och har en idé som positivt påverkar människor eller vår planet, men saknar finansiering? Kanske Crowdfunding är för dig!